Folkets spiller

En mandag morgen i april fikk jeg telefon fra vår utmerkede trener Marinko: Jørn, jeg trenger en klassespiller på høyre back etter Marcus, men klubben har ikke penger! Fikser du det? Mitt umiddelbare svar var selvfølgelig at det fikser vi i Svermen! Marinko likte DET svaret! Jeg ringte Kari og hun ble som vanlig opprømt over at Svermen skulle få et slikt viktig «oppdrag» 🙂

Planleggingen begynte umiddelbart og vi samlet 13-14 stykker til møte og «brainstorming»!  Vi må lage kick-off, få med pressen, finne enkle løsninger for å kjøpe andeler OG hvordan betale dem, og kampanjen «FOLKETS SPILLER» skulle være kort og intensiv! Vi fant mange gode løsninger på ting og begeistringen var til å ta å føle på!  Vi valgte å kjøpe datatjenesten av SocialCee som lagde et spesialopplegg for kjøp av andeler, hvor andelen/e ble registrert på egen side på Svermen.no (se eget)  – betalingsinformasjon ble automatisk sendt til epostadressen vedkommende kjøper måtte legge inn. Vi ønsket også et tellesystem som gjorde at alle kunne følge med hvordan kampanjen gikk, og det ble endel av «pakka» fra SocialCee.

Etter litt frem og tilbake ble kick-off utenfor Coop på Stoa første helg i juni med noen av gutta, Svermen, svampekasting på gutta (og Kari), salg av andeler, utdeling av gratis is til barna osv. Dagen før fikk vi en uoffisiell kick-off da ØIF hadde fest og Jørn presenterte opplegget for spillere og sponsorer. Et par av sponsorene utfordret hverandre og publikum som endte ut i salg av 850 andeler (verdi 85 000.- kr) allerede FØR vi hadde offisielt startet. Styret i Svermen hadde også bevilget kjøp av 100 andeler for å få igang aksjonen! Dette tilsammen gav oss jo vann på mølla og fra da av gikk farsotten på Facebook og i mediene. I tillegg til redaksjonelt stoff fikk vi 3 store annonser av Agderposten som viste bildet av spilleren og hvordan kronene krabbet oppover, samtidig som vi oppfordret folk å delta! I løpet av 3 intense uker i juni avsluttet vi kampanjen med 3092 solgte andeler = 309 200.- kr! Kampanjen var en KJEMPESUKSESS (vi vet at det var veddemål om at vi ikke ville klare å samle inn 100 000.- kr engang) pengemessig til tross for at det ikke var flere enn 330 personer som kjøpte andeler!

TUSEN TAKK til alle som kjøpte andeler og TUSEN TAKK til Agderposten, Arendals Tidene, Frolendingen og NRK  – uten media ingen suksess!!

Parallelt drev klubben og testet ut mange nye potensielle spillere! Ryktene gikk om en keivhendt kroat ved navn Robert som var svært god og svært interessant! Eirik (kaptein) og Sondre VILLE ha den spilleren og pushet Per Carsten, men pengene manglet foreløpig. Disse ryktene oppfattet også Svermen som gav oss om mulig enda mer motivasjon med aksjonen vår!

Lang historie kort – 1. august skrev Robert Markotic på kontrakt med ØIF for 2 år og ALLE jublet!!

Robert er 25 år gammel og gift  – kommer fra Kroatia

Robert har spilt for 3 toppklubber i henholdsvis Kroatia, Hviterussland og Frankrike – og ØIF var på langt nær den eneste klubben i Europa som jaktet på hans underskrift, så jeg er mektig stolt av at vi i FELLESSKAP klarte dette!!

Trykk her for å se hvem som har eierandeler i Folkets spiller.